Automobily

Mini Cooper E 2024 úplne odhalený ako mestský trojdverový hatchback

Mini Cooper E

Po mnohých únikoch a oficiálnych informáciách, ktoré sa za posledných šesť mesiacov šírili online, úplne nový elektrický Mini Cooper konečne naplno odhalila britská značka vlastnená spoločbosťou BMW. Trojdverový drobec s nulovými emisiami, ktorý sa predstavil verejnosti na IAA 2023 v Mníchove, bude oficiálne niesť názov Mini Cooper a bude dostupný v dvoch verziách: Mini Cooper E a Mini Cooper SE. Základná verzia je vybavená vpredu namontovaným elektromotorom, ktorý vyvinie výkon 181 koní a krútiaci moment 290 Nm, čo umožňuje batériou poháňanému drobcovy vyšprintovať z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy

Elektrické Mini sa bude vyrábať v Číne…

Dizajnovo je Mini najnovšej generácie vybavené známymi kruhovými svetlometmi po vzore tradičných modelov značky, tentoraz s technológiou LED.

Cooper SE zvyšuje výkon a krútiaci moment na 214 k (160 kW) a 330 Nm, zatiaľ čo zrýchlenie na 100 km/h sa zníži na 6,7 ​​sekundy. 40,7-kilowatthodinová batéria namontovaná na podlahe poskytuje dostatok šťavy pre dojazd podľa WLWLTaž 305 kilometrov v Mini Cooper E, ktorý dokáže rýchlo nabíjať jednosmerným prúdom až do 75 kW, zatiaľ čo výkonnejší Cooper SE s kapacitou akumulátora 54,2 kWh, ktorý zvyšuje vypočítaný dojazd na 402 km, ponúkne výkon rýchlonabíjania jednosmerným prúdom 95 kW. Oba modely sa môžu nabíjať striedavým prúdom až do 11 kW.

Dizajnovo je Mini najnovšej generácie vybavené známymi kruhovými svetlometmi po vzore tradičných modelov značky, tentoraz s technológiou LED, pre denné svietenie aj diaľkové svetlá, pričom vzhľad prednej časti dopĺňa nová osemuholníková maska ​​chladiča. Keď už hovoríme o predných svetlách, integrovaná grafika horizontálnych svetiel je súčasťou štandardnej výbavy a zákazníci si môžu voliteľne špecifikovať denné svetlá s nastaviteľnými svetelnými podpismi v troch režimoch.

Vzadu je úplne nový Mini Cooper vybavený zapustenými zadnými svetlami, zatiaľ čo vertikálne združené svetlá možno prepínať do rôznych režimov rovnakým spôsobom ako predné svetlá. S koeficientom odporu vzduchu 0,28 je elektromobil vybavený čiernymi prahmi, vďaka ktorým auto vyzerá, že je bližšie k ceste, zatiaľ čo starý obvodový Black Band bol z konfigurácie vyradený.

Vo vnútri zvolili dizajnéri minimalistický prístup, zredukovali všetko na to podstatné a odstránili čo najviac komponentov. Výsledkom je, že palubná doska je teraz vybavená okrúhlym 9,44-palcovým (240 mm) centrálnym displejom, ktorý poháňa operačný systém Mini 9, ktorý bol vyvinutý interne BMW Group a je založený na softvéri Android Open Source Project (AOSP).

Nový operačný systém Mini 9 sa vyznačuje jednoduchým, emocionálnym dotykovým ovládaním, ktoré je špecifické pre Mini. Spolu s novou cloudovou mini navigáciou pre obzvlášť presný a rýchly výpočet trasy, vysokorýchlostným pripojením a voliteľnou 5G sieťou, robí nový Mini Cooper obrovský skok do digitálneho sveta, čím podčiarkuje charizmatické dedičstvo značky,“ povedala Stefanie Wurst, vedúca značky Mini.

Pod obrazovkou, ktorá je jediným zdrojom informácií pre vodiča aj predného spolujazdca, sa nachádza prepracovaná prepínacia lišta, ktorá integruje spínače parkovacej brzdy, voliča prevodových stupňov, tlačidla štart/stop, zážitkového režimu a ovládania hlasitosti. Batožinový priestor vzadu poskytuje 200 litrov úložného priestoru so zadným sedadlom v normálnej polohe, ale sklopením zadného sedadla deleného v pomere 60:40 ho možno rozšíriť až na 800 litrov.

K dispozícii budú štyri výbavy: Essential, Classic, Favoured a JCW, pričom každá bude mať rôzne možnosti prispôsobenia. Napríklad Essential Trim prichádza s čiernymi športovými sedadlami, Classic Trim má 2D pletené textilné povrchy, Favored prináša dvojfarebný vzor chrtích zubov na pletenom textilnom prístrojovom paneli, zatiaľ čo JCW Trim ponúka sedadlá John Cooper Works potiahnuté kombináciou z viacfarebného úpletu a čiernej syntetickej kože s červeným prešívaním.

Nový elektrický Mini Cooper je založený na platforme Spotlight EV, ktorú vyvinuli spoločne BMW Group a Great Wall Motor. Výroba sa má začať v Číne koncom tohto roka, pričom nadchádzajúci Mini Countryman a Mini Aceman sa pridajú ku Cooperom vo vylepšenom rade Mini.

Matúš Paločko

Autá a motorky ma fascinujú už od detstva. Zvuk motora, rýchlosť a vzrušenie z jazdy sú aj dnes mojimi "drogami". Motoristickej žurnalistike sa venujem už viac ako 10 rokov a je to nielen práca, ale aj to najlepšie a najzaujímavejšie hobby.

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button